Family Companies

Focus behouden en het uitdragen van de familiewaarden zijn essentieel. Het bestaansrecht bevindt zich in de kern.

Transformatie & groei 

Jouw bedrijf of organisatie staat voor een ingrijpende verandering. Hoe ga je hiermee om en zorg je voor een succesvolle transitiefase?

Starter traject

Een stevig fundament voor jouw unieke business, want jij bent de kern van jouw business plan.

Het ongemak van veranderen. Voor iedereen herkenbaar.  Of het nu gaat om een nieuw bedrijf, een gewijzigde bedrijfskoers of een herstructurering binnen de organisatie: change can be messy. Maar het goede nieuws is: dit is niets nieuws onder de zon. Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan dat er in de natuur geen rechte lijnen bestaan? De charme en schoonheid van de natuur zit ‘m juist in het onverwachte. Sterker nog, een gevoel van ongemak is vaak een geweldige voedingsbodem voor waardevolle transformatie.

Ik doe veel dingen tegelijk maar weet eigenlijk niet waar ik écht goed in ben. Hoe vind ik mijn focus?

Ik werk keihard aan mijn business, maar mijn omzet blijft achter. Wat gaat er mis?

Hoe kunnen we structurele veranderingen binnen de organisatie inzetten om duurzame groei en vooruitgang te bereiken?  

Ik ben starter en heb hulp nodig bij het vinden van mijn niche en opzetten van mijn business. Hoe kom ik van vaag idee naar concrete aanpak? En hoe blijf ik daarbij gefocust?

Ik wil een nieuwe koers gaan varen met mijn bedrijf maar heb hulp nodig bij de concretisering, vervolgstappen of het creëren van draagvlak?

Ik merk dat het niet lekker loopt binnen mijn bedrijf en het team. Het moet anders, maar ik weet niet hoe?

 Focus vinden van binnenuit

Als ondernemer draag jij de kern van je business model. De passie en visie die je hebt voor jouw product of dienst maakt het verschil. Daarom is het uitgangspunt voor ieder traject werken van binnen naar buiten. Helderheid krijgen over de unieke propositie en waarde die je als ondernemer levert. De essentie van jouw business verankeren en uitbouwen. Of je nu starter bent of doorgewinterde ondernemer; helderheid over de kern geeft het beste vertrekpunt voor het identificeren en benutten van (groei)mogelijkheden.
Met als doel: to unlock the potential that is within you and your business. 

 

.

Werkwijze

Kernactiviteiten en talenten te (h)erkennen

Als veranderconsultant help ik ondernemers en professionals om hun unieke kernactiviteiten en talenten te (h)erkennen en te laten groeien, waardoor ze hun volledige potentieel bereiken en ontsluiten.

Terug naar de kern

We gaan altijd eerst terug naar de basis, om vervolgens van daaruit in de volgende modules de juiste richting te bepalen. Wat is er in de kern aanwezig en hoe is dit toepasbaar? 

Focus aanbrengen

Als veranderconsultant help ik ondernemers en professionals om hun unieke kernactiviteiten en talenten te (h)erkennen en te laten groeien, waardoor ze hun volledige potentieel bereiken en ontsluiten.

In beweging komen

Wij helpen je om – met de juiste tools – een transitie te maken.

Welke resultaten zou je kunnen verwachten?

Werken met mij betekent niet gaan voor de quick fix. 
Let’s get to the bottom of things.    

RUST EN RUIMTE

Je blik verruimen en daarmee tot diepere inzichten en effectievere vervolgstappen komen begint vanuit een plek van rust en ruimte. 

NIEUW PERSPECTIEF

Over bepaalde grenzen heen kijken en avonturen aangaan. We creëren een setting van nieuwsgierigheid naar nieuwe wegen. Van vertrouwen en van daadkracht. Van anders én realistisch naar kansen kijken.

FOCUS TERUG

Samen bepalen we de richting en komen terug bij jouw unieke kracht. Om vervolgens van daaruit – met vernieuwde focus – weer in beweging te komen

Over Christel

Met haar ondernemersbloed en achtergrond in veranderkunde, helpt Christel ondernemers aan nieuw perspectief en de juiste focus. Ze ontrafelt waar de onrust vandaan komt en brengt hen terug naar hun kern: naar hun basis, hun ondernemerskracht. Ze helpt hen hun uniéke kracht ontdekken, om vanuit daar de voor hen juiste richting te bepalen. Ze adviseert en coacht op bevlogen wijze en biedt daarbij praktische tools die net even anders zijn. Doortastend en nieuwsgierig, deskundig en betrokken.

TESTIMONIALS

Wat anderen zeggen

Christel is een van slimste en scherpste mensen die ik ken. Ze analyseert vliegensvlug, weet de kern te vinden en ook nog eens op een directe en duidelijke manier terug te brengen waardoor je denkt: ja, daar moet en ga ik wat mee doen. Altijd geïnteresseerd in de ander. En prikt door het oppervlakkige en de onzin heen. Hou je van recht voor je raap, dan kun je ‘m krijgen. Heerlijk.

Lennard Toma

Keytoe

“We ontmoetten Christel op een online leiderschapsevenement en we waren meteen onder de indruk van haar inzicht in bedrijfsmechanismen, haar scherpe begrip van verschillende contexten en haar vermogen tot empathische en productieve samenwerking. Daarom hebben we haar gevraagd om de bedrijfsontwikkeling van ons bedrijf te ondersteunen. Vanaf dag 1 bood Christel veel meer dan we hadden verwacht. Dankzij haar zeer kundige begeleiding, schat aan ervaring en creatieve ideeën ontwikkelden we snel een duidelijke focus en organische strategie voor de positionering van ons bedrijf. We raden Christel ten zeerste aan aan iedereen die bereid is om hun zakelijke potentieel te ontgrendelen en hun unieke kernkrachten te optimaliseren om hun bedrijfsdromen waar te maken.”

Dr. Blanka Bellak

Leadership Associates

 

Ik heb het traject met Christel ervaren als kundig en persoonlijk.

Door alles op een rij te zetten heb ik focus en ben ik weer terug naar de kern van mijn bedrijf. Christel is doortastend, begrijpt de uitdagingen waar een ondernemer voor komt de staan en wist, door de juiste vragen te stellen, de vinger te leggen op de knelpunten binnen mijn bedrijf. Dit traject is voor mij zeer nuttig gebleken omdat ik mijn mogelijkheden bij aanvang niet optimaal benutte en werd belemmerd in mijn ondernemerschap.

Ik zou andere ondernemers hetzelfde gunnen.

Horeca ondernemer en franchise eigenaar

 

Mijn wens was om mijn coaching bedrijf uit te breiden en door te starten. Om te voorkomen dat ik op dezelfde voet verder zou gaan, zonder echte keuzes te maken en een heldere strategie te bepalen, heb ik Christel gevraagd mij te ondersteunen. Dat heeft zij gedaan: adequaat, prikkelend, to the point.

Zij liet mij regelmatig een andere route onderzoeken en stelde vragen die mij op een nieuwe manier lieten denken over mijn bedrijf, mijn doelen en wensen. Het resultaat is dat ik in een korte tijd de doorstart van mijn bedrijf heb gerealiseerd en weet wat mijn doelen zijn, welke doelgroep ik wil benaderen en weet hoe ik mijn expertise kan benoemen en voor het voetlicht kan brengen.

Christel weet wat er nodig in koersbepaling en veranderprocessen. Zij zorgt ervoor uit de bekende denkpatronen te komen en helder de uitdaging aan te gaan.

Zorgprofessional 

CONTACT

Wil je contact opnemen of een gratis intake?

Hoe kan ik je helpen?

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.
Kop koffie drinken?